Wayfinding

Wayfinding är ett begrepp som refererar till det visuella och informativa systemet som används för att hjälpa människor att navigera och orientera sig i en fysisk miljö. Särskilt i stora eller komplexa områden såsom offentliga platser, byggnader, köpcentrum eller städer. Målet med wayfinding är att göra det enklare för människor att hitta sin väg och nå sina mål på ett snabbt och effektivt sätt.

Vill du ha hjälp? Kontakta oss för att få tips och råd eller för att begära en offert.

Candeo offererar, projekterar och levererar alltid enligt överenskommelse. Vi från Hjärtat är mycket nöjda med vårt samarbete.

Stefan Jönsson, Chef Etablering, Apotek Hjärtat

Optimerad navigering

  1. Skyltning och grafisk design: En viktig del av wayfinding är utformningen av skyltar och andra visuella ledtrådar. Det inkluderar tydlig skyltning med enkel läsbarhet, användning av symboler och ikoner för att kommunicera information, samt enhetlig grafisk design för att skapa en enhetlig visuell identitet.
  2. Platsbaserad information: Det handlar om att tillhandahålla relevant information om platsen, såsom kartor, kartor över området och anvisningar till olika destinationer. Det kan även inkludera digitala verktyg som appar eller interaktiva skärmar för att ge realtidsinformation.
  3. Rumslig organisation: Att organisera den fysiska miljön på ett logiskt sätt kan hjälpa människor att orientera sig och navigera mer effektivt. Det kan innebära tydlig markering av vägar, rum och zoner, samt användning av naturliga landmärken eller orienteringspunkter för att hjälpa till med riktning.
  4. Universell tillgänglighet: En viktig aspekt av wayfinding är att se till att navigationsverktyg och information är tillgängliga för alla, inklusive personer med olika funktionshinder. Det kan innebära användning av braille, taktila markeringar och andra alternativa metoder för att kommunicera information.
  5. Användarcentrerad design: Wayfinding bör utformas med hänsyn till användarnas behov och beteenden. Det innebär att förstå målgruppens behov och preferenser och anpassa navigationsverktygen och strategierna därefter.

Genom att implementera effektiv wayfinding kan man förbättra användarupplevelsen, minska förvirring och stress, och öka effektiviteten för människor som rör sig genom en fysisk miljö. Det är särskilt viktigt i offentliga utrymmen såsom sjukhus, flygplatser, köpcentrum och stora evenemang.

Vi levererar till hela Sverige – Från Malmö i söder till Kiruna i norr

Oavsett var i landet din verksamhet är belägen, är vi din rikstäckande skyltleverantör. Vi sträcker oss över hela Sverige för att möta dina skyltbehov och säkerställa att din identitet och budskap når från de sydligaste till de nordligaste regionerna.

Vi arbetar nära våra kunder för att förstå deras unika behov och säkerställa att resultatet inte bara är funktionellt utan också estetiskt tilltalande. Vårt fokus sträcker sig även till miljövänliga och hållbara material och metoder. Vi har som mål att erbjuda dig en helhetslösning som du kan lita på, vare sig det gäller installation, design eller hållbarhet.

På ett lyhört och säkert sätt tar Candeo fram en skyltkommunikation på våra kliniker som både håller kvalitét och känsla för Smile. Tack för ett mycket gott samarbete.

Maria Bergerbrant, Marketing Manager, Smile Tandvård

Teamet bakom vår wayfinding

Vi är ett team av personer som gör allt för att skapa fantastiska skyltar åt våra kunder. Vi har en rikstäckande organisation med kompetent och erfaren personal.

Jag har arbetat på Candeo i 8 år som projektledare där jag hjälper mina kunder att ta fram förslag, rådgöra och erbjuda priser till klappat och klart. Jag lägger stor vikt vid tydlig kommunikation där kundens önskemål alltid är i fokus. Jag är utbildad inom bildkommunikation, färg och form från Konstfack vilket kommer väl till pass vid formgivningen av skyltar. Det är av stor nytta då det är viktigt att skylten inte bara fyller sin funktion utan också estetiskt passar in i sin omgivning.

Bella Cajfeldt, projektledare

Jag arbetat som projektledare på Candeo i 16 år. Var innan dess egen företagare och dekoratör. Den kreativa ådran är till stor nytta när idéer, skisser och formgivning av skyltar arbetas fram. Jobbar med allt från försäljning – skiss – offert – order till att sammanställa och planera information till montageteamet. Arbetar mångsidigt, kreativt och ser till att vi har roligt på jobbet!

Malin Carnebrant, projektledare

Har arbetat som projektledare på Candeo Skylt sedan 2005. Har en bakgrund som grafiker. Strukturerad och noggrann och sätter alltid kunden i centrum. Vilket bl.a. resulterat i långa och hållbara kundrelationer som exempelvis Apotek Hjärtat som vi servat med skyltar sedan 10 år tillbaka.

Cina Mattisson, projektledare

Kontakta oss angående wayfinding

Har du frågor eller vill skicka en förfrågan eller offert? Använd vårt kontaktformulär.

Telefon: 019-27 40 10
E-post: info@candeoskylt.se

Vi ser fram emot att höra från dig!